De Trinitatiskapel is een rustpunt in de Dordtse binnenstad.
Een plek voor kerkelijke en culturele bijeenkomsten.

Het bestuur van de Stichting behoud Trinitatiskapel heeft een vijftal bestuursleden, dat zich onbezoldigd inzet voor de stichting.

In overeenstemming met de statuten is het bestuur gezamenlijk bevoegd tot besluitvorming.

Cintha de Vreede

Cintha de Vreede, voorzitter

Mijn liefde voor de Trinitatiskapel ontstond in 2006. Vanaf die tijd repeteer ik er wekelijks met Vrouwenkoor La Confiance, samen met mijn man en tevens dirigent van het koor, Eric Koevoets. De prachtige akoestiek en mooie ambiance van de kapel maakt de Trinitatis een heerlijke plek om te zingen en ook een perfecte trouwlocatie. In 2013 hebben we elkaar daarom in de Trinitatiskapel het jawoord gegeven en het gevierd.

Toen ik benaderd werd om voorzitter te worden van de ‘Stichting beheer en behoud van de Trinitatiskapel’ twijfelde ik alleen vanwege al mijn andere werkzaamheden. Want ik ben werkzaam als Programmamanager Cultuureducatie en-participatie voor MC Forte in gemeente Molenlanden. Ik verzorg de publiciteit voor Venster op Muziek in de Lambertus. Mijn man ondersteun ik bij zijn concerten. Ik ben actief als instructeur voor de KDRZV, de roei- en zeilvereniging in Dordrecht. Ik roei ook uiteraard zelf. En ik zing ook nog in het parochiële zangkoor St. Gregorius van de Lambertuskerk in Rotterdam.

Dit alles heeft mij echter niet weerhouden om het stokje op te pakken. Want ik vind het belangrijk, dat de Trinitatiskapel de plek in Dordrecht is en blijft waar ieder elkaar kan ontmoeten en inspireren in een warme, gastvrije sfeer! Helpt u ons mee, financieel en/of als vrijwilliger?

Irene Blom

Irene Wijntje-Blom, secretaris

In februari 2005 zijn mijn man en ik in Dordrecht komen wonen. Wij werden lid van de Eglise Wallonne, die reeds vele jaren in de Trinitatiskapel zijn kerkdiensten houdt.

Sinds 2 jaar ben ik met vervroegd pensioen. In mijn werkzame leven was ik coach en HRM-er. Als pensionado heb ik zorgtaken en voer ik de financiële- en abonneeadministratie van het landelijk Franstalige kerkblad de Echo Wallon. Verder verzorg ik de kindernevendiensten van onze kerk. Ook zit ik al jaren op Franse les.

Op verzoek van de kerkenraad van de Eglise Wallonne ben ik toegetreden tot het bestuur van de Protestante Stichting Beheer en Behoud van de Trinitatiskapel. Ik doe dit graag, want de Trinitatiskapel is de parel in de binnenstad die behouden moet blijven.

Ik zie u graag tijdens één van onze activiteiten.

Rense Russeler

Rense Russeler, penningmeester

Als geboren en getogen Dordtenaar draag ik de historische binnenstad van de oudste stad van Holland een warm hart toe. De Trinitatiskapel staat letterlijk en figuurlijk midden in de mooie binnenstad en is hierbij een baken van rust, bezinning en cultuur in de Dordtse samenleving. Bovendien is het de kapel waar mijn moeder vroeger naar de Evangelisch Lutherse kerk ging. Voor mij ook weer een mooie link met het verleden.

Intussen woon ik alweer wat jaren in Breda, met mijn vrouw en vijf kinderen. Toen ik gevraagd werd penningmeester te worden van de ‘Stichting beheer en behoud van de Trinitatiskapel’, beschouwde ik dat als een mooie kans de banden met mijn geboortestad weer aan te halen. Ik hoop daarbij mijn deskundigheid als registeraccountant ten behoeve van de Trinitatiskapel in te kunnen zetten.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als onderzoeker/controleur bij de Douane in Eindhoven. Verder ben ik als vrijwilliger werkzaam bij voetbalvereniging Jeka in Breda, als lid van de scheidsrechterscommissie alsmede coördinator Tuchtzaken.

Wellicht komen wij elkaar een keer tegen in die prachtige kapel in de mooiste binnenstad van Nederland.

Johan Bregman

Johan Bregman, algemeen bestuurslid

In Dordrecht komen wonen vanaf december 2010.
Ik ben geboren op 7 oktober 1978 en werkzaam bij de gemeentelijke overheid. Ik ben werkzaam binnen het sociaal domein.

De stad Dordrecht spreekt mij erg aan. De Trinitatiskapel is een pareltje in de binnenstad. Naast een mooie kapel is er ook een prachtige tuin. Een oase van rust in de stad. Historie en oude gebouwen hebben mijn grote interesse.

Ik vind het ook fijn om mensen met elkaar te verbinden. Voor mij persoonlijk is het een leerzame ervaring om zitting te hebben in het bestuur van de stichting.
Het is een enthousiaste en fijne groep mensen die zich met hart en ziel inzet voor de kapel. Mooi om hier onderdeel van uit te maken.

Arjan den Ouden

Arjan den Ouden, algemeen bestuurslid

Hoewel geen echte schapenkop woon ik alweer bijna 20 jaar in het mooie Dordrecht. Toen ik een jaar of tien geleden voor het eerst in de Trinitatiskapel kwam was ik direct onder de indruk van dit monumentale en sfeervolle kerkje in hartje Dordrecht. Sindsdien ben ik er vele keren geweest, meestal met de concerten op zaterdagmiddag en de laatste 5 jaar ook regelmatig ’s avonds met de bestuursvergaderingen van de Protestantse Stichting tot Behoud en Beheer van de Trinitatiskapel. Sinds een jaar of vijf mag ik deel uitmaken van het bestuur van deze Stichting, eerst een paar jaar als penningmeester en de laatste anderhalf jaar als algemeen lid.

In het dagelijks leven ben ik drie dagen werkzaam op de administratie van het schippersinternaat Limena in Dordrecht, lekker dichtbij dus. Ook de spontane contacten met kinderen en jongeren die hier doordeweeks verblijven zijn erg leuk. Verder geef ik nog orgel- en pianolessen aan een aantal kinderen in Dordrecht. Daarnaast ben ik organist van ondermeer de Julianakerk in Dordrecht en het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam. Af en toe speel ik ook een dienst in de Trinitatiskapel, waar het oudste orgel van Dordrecht staat!
Wie weet ontmoeten wij elkaar een keer in de sfeervolle Trinitatiskapel in de oudste stad van Holland!

Neem contact op met het bestuur