• Dit event is voorbij.

Lezing en concert Wijnhaven Festival 2018

1 september 2018 - 20:00 - 22:00

Werken van Bach, Mozart, Schumann en Mahler.
Alphea Strijktrio. Wieke Karsten, fluit. Caecilia Boschman, piano.

Aanstaand weekend viert het Wijnhaven Festival Dordrecht zijn eerste lustrum.  Weer zal men drie dagen lang lieden met violen, cello’s, fluiten en zo meer door de stad zien spoeden naar de huiskamers van Dordtenaren alwaar ze ensemble-lessen zullen krijgen van zes door de wol geverfde professionele coaches, te weten Fluitiste Wieke Karsten,  pianiste Caecilia Boschman, zangeres Vera Lansink, allen Dordtenaren, en de drie leden van het Franse Alphea Strijktrio, dat speciaal hiervoor naar Dordrecht komt.

De lessen zijn in principe bij de wonen voor iedereen. Wie hiervoor belangstelling heeft sture even een mailtje naar jfcvdd@gmail.com.

Zaterdagavond 1 september vinden de inmiddels traditionele lezing en concert door de coaches plaats in de Trinitatis Kapel.

Wieke Karsten, die naast haar werk als docente aan het Koninklijk Conservatorium te den Haag ook haar sporen verdient heeft als schrijfster over muziek, muziekpraktijk en muziekonderwijs, zal een lezing houden met de titel:

The living Jukebox: over Focus en de Luisteraar.

Gevraagd een tipje van de sluier op te lichten over de inhoud, wilde ze wel kwijt dat het onder andere gaat over communicatie tussen uitvoerend musicus en de luisteraar.  In verband daarmee waar de musicus zich maar het beste  wel en waar misschien beter juist niet op kan focussen.

Het programma voor het concert is als vanouds afwisselend en spannend. Drie Romancen voor fluit en piano van Robert Schumann, het pianokwartet van Mahler, twee fuga’s van Bach, bewerkt door Mozart voor strijktrio, en delen van de Goldberg Variaties van Bach, door het trio zelf bewerkt voor hun bezetting.

De organisatie van het Wijnhaven Festival hoopt op een bomvolle zaal. Het belooft zeer de moeite waard te worden.

Er geldt geen toegangsprijs maar bij de uitgang zal wel de bekende hoge hoed staan waarin vrijwillige bijdragen ter bestrijding van de kosten zeer welkom zullen zijn.

Datum:
1 september 2018
Tijd:

Wijhaven Festival
jfcvdd@gmail.com

Trinitatiskapel
Vriesestraat 22
Dordrecht, Zuid-Holland 3311 NR Nederland
Telefoon:
+31 (78) 6140167
Website:

Voor informatie over de kerkdiensten in de Trinitatiskapel wordt u verwezen naar de websites van de kerken die gebruik maken van de kapel voor hun samenkomsten: